Kvalitet i rad uvek moraju da dođu do izražaja

Osobina jakih je kad padnu da ustanu. Svojstvo jakih i hrabrih je kad padnu da ustanu što pre i nastave tamo gde su stali. Početak ovogodišnje prvoligaške sezone nije obećavao zeleno belima mnogo toga. Tri utakmice, sva 3 poraza. Alarmantna situacija za svakog osim za  trenera, igrače i rukovodstvo lozničana.

„Uprkos porazima u prva 3 kola nije bilo panike. Verovao sam u igrače i oni u mene.Sve su to kvalitetni igrači već dokazani na fudbalskoj sceni. Strpljivo i vredno smo nastavili sa radom. Analizirali smo naše greške ali i dobre strane, jer uprkos porazima nismo igrali loše.Analiza je pokazala da smo dobro igrali u polju ali da smo imali jako lošu završnicu. Prema tome nije nam trebalo puno da prikažemo naše stvarne mogućnosti.Potreban je bio samo jedan dobar rezultat pa da se situacija okrene u našu korist.To se desilo već u 4. kolu protiv odlične ekipe Mačve. gde smo ispravili greške iz predhodnih kola i odličnom igrom osvojili prve bodove. Nakon te utakmice savladali smo isto tako dobru ekipu Bačke , tako da se sa tim bodovima već lakše disalo“ -.započinje priču trener FK Loznice, Dragan Mićić.

Pobedu nad Bačkom trebalo je overiti u narednom kolu, protiv neugodnog Zlatibora?

„Naše dve ekipe se odlično poznaju i nije bilo nikakvih taktičkih iznenađenja. Zlatibor je jedna čvrsta ekipa, imaju dosta visokih igrača, igraju na preskakanje, vrlo su strpljivi i znaju da iskusno sačekaju i kazne greške protivnika.Sve njihove pokušaje da tako dođu do pogotka uspešno smo stopirali tako da praktično domaći nisu ni stvorili neku dobru šansu. Sa druge strane uspostavili smo prevagu na sredini terena gde imamo kvalitetnije igrače i individualce tako da smo dobrom kombinatorikom uspeli da stvorimo nekoliko izglednih šansi da postignemo gol,ali nažalost nismo uspeli u tome. Uprkos kadrovskim problemima jer smo igrali bez Ivića i Milenkovića, koji su bitne poluge u igri našeg tima, izgledali smo dobro na terenu i zaista je šteta što nismo osvojili sva 3 boda koja smo po prikazanoj igri u potpunosti zaslužili. Ne mogu da kažem da nismo zadovoljni bodom, koji sam priželjkivao pre utakmice,kao što sam rekao u najavi ovog meča,ali svakako ostaje žal što odličnu igru nismo krunisali osvajanjem sva 3 boda.“ – nastavio je iskusni strateg.

Već u sredu, nova utakmica. Na noge vam dolazi Timok 1919!

„Gostujuća ekipa je novajlija u Prvoj ligi. Odlično su startovali i nalaze se u sredini tabele sa zavidnim bodovnim saldom. Za razliku od Zlatibora hoce da se nadigravaju što i nama više odgovara. Neće biti lako ali uz povratnike Ivića i Milinkovića i podršku naših vernih navijača očekujemo  pobedu i nova 3 boda  što će nam biti veliki podstreh da u nastavku prvenstva pružimo još bolje igre i nađemo se tamo gde po kvalitetu i pripadamo“ – zaključio je strateg lozničana Dragan Mićić.