Sreća prati hrabre

U utakmici kola 12. Prve lige Srbije, Loznica je u Klupcima ugostila ekipu Železničara iz Pančeva. Za lozničane jako bitna utakmica obzirom na mršav bodovni saldo u poslednja tri kola ( samo bod). Pobeda bi im vratila samopouzdanje  i popravila položaj na tabeli. Ekipa Železničara potpuno rasterećena, zadovoljila bi se i bodom sa nezgodnog gostovanja u Klupcima. Po veoma hladnom vremenu i raskvašenom terenu , lozničani su od početka susreta krenuli motivisano i agresivno dok su se gosti opredelili za defanzivu pokušavajući da iz kontranapada dođu do gol šanse. Domaći su imali znatnu terensku nadmoć, lako dolazili u polušanse ali bez neke izglednije prilike za postizanje gola. Nagrada za borbenost i požrtvovanje ipak je stigla u 26.minutu kada je, nakon kornera koji je izveo Milinković, golman gostiju Knežević napravio veliku grešku a Lazar Ivić iz neposredne blizine poslao loptu u gol gostiju..

Drugi deo meča započeo je nešto ofanzivnijom igrom gostiju a rezultat toga je izjednačujući gol u 55.minutu iz odlično izzvedenog kontranapada po levoj strani koji je sigurnim udarcem realizovao Regan. U 63.minutu Vraštanović  dobija drugi žuti karton, tako da su lozničani do kraja susreta imali igrača manje u polju. Koliko god Loznica nije bila miljenik Fortune u predhodnim kolima, toliko je ovog puta, u 66. minutu sreća pomogla domaćinu da dođu do prednosti od 2:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, voda je zaustavila loptu na 2 metra tik ispred Ilića kome nije bilo teško da iskoristi ovaj poklon i pošalje loptu u nebranjenu mrežu. Ispostavilo se da je ovo i krajnji rezultat utakmice mada su domaći u 90. minutu imali dve izgledne prilike da uvećaju vođstvo  ali nisu bili dovoljno spretni da izgledne prilike pretvore u gol.

Vredno napomenuti je da je sudija  u 82. minutu propustio da dosudi čist jedanesterac za Loznicu nakon igranja gostujućeg igrača rukom u kaznenom prostoru, već je dosudio slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora koji je Komarčević loše izveo šutem daleko preko gola gostiju.

U svakom slučaju zaslužena pobeda Loznice. Puleni trenera Mićića su bili borbeniji, hrabriji, izgarali na terenu, diktirali tempo a gol Ilića za 3 ogromna boda samo je potvrda da sreća prati hrabre.