Loznica – Sloga 3:2

Da su fudbaleri Loznice imali pristup ostalim utakmicama kao što su to imali protiv odlične Sloge iz Požege, verovatno bi sad se borili za vrh tabele a ne za opstanak u ligi.

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica koja je viđena na Lagatoru u poslednje vreme. Svaki rezultat je bio u opticaju ali se završila po volji domaće ekipe. Veoma rano posle samo 2.šuta u okvir gola gosti su stigli do prednosti od 2. gola. Ućutkao se Lagator sve do 31. minuta kad je Milovanović preciznim šutem savladao golmana Jeveričića a u 39. minutu kapiten Maksimović doneo je poravnanje. U 51.minutu Loznica je napravila apsolutni rezultatski preokret. Posle centaršuta Lukića iz slobodnog udarca, Matić se prikrao odbrani gostiju i munjevito glavom loptu poslao u nebranjeni deo mreže. Usledilo je veliko slavnje na terenu ali i na tribinama. Opet se bojaznost uvukla u 1000 gledalaca na stadionu, svi su se pitali, hoće li se ponoviti Šapine, Mihajlovac itd.

Onda je usledio potez Duška Obadovića, zatvoreni su svi prilazi golu, a iz kontre pretili su napadači. Oglasila su se i zvona sa crkve „Vaznesenja Gospodnjeg“ na Lagatoru, konačno posle 6.minuta produžetka Loznica je zabeležila prvu pobedu u 2017. godini na svom terenu.

Veliki i iskren aplauz od celog stadiona dobili su gostujući igrači, jer su se pokazali kao tim koji ima fudbalsku priču, možda i najbolji u grupi Zapad. Ukoliko ova ekipa trenera Jovana Nikitovića ostane na okupu i sledeće sezone imaće bez premca najveće šanse za osvajanje prvog mesta.

Za požrtvovanost, borbu i zalaganje kakvo nismo imali prilike gledati od poslednjeg aganžmana Obadovića u Loznici, igrači su nagrađeni bodrenjem publike koja je na ovoj utakmici bila 12 igrač. Ovakav fudbal, i odnos prema dresu vraća publiku na stadion, pa očekujemo da naredne subote protiv Jošanice imamo još veću posetu.

Loznicu već u sredu očekuje novi izazov, gostovaće ekipi Šumadije 1903 u Kragujevcu koja ovog proleća igra fantastičan fudbal i beleži sjajne rezultate. Ako bilo moguće pobediti Slogu treba verovati da Loznica može bar do boda u Kragujevcu.

Stadion: Lagator, Gledalaca: 1000, Sudija: Jakovljević (Ljig) 7, Strelci: Milovanović, Maksimović, Matić (Loznica), Plazinić, Grujičić (Sloga)

LOZNICA: Mitrović 7, Todorović 8,S.Stanojević 7.5, Jevtić 8, Stanković 8, Dišić 8,Lukić 7.5 (Avramović-) Brkić 7, (Marjanović 7), Milovanović 7.5, Maksimović 8, Matić 7.5

Igrač utakmice: Stefan Stanković (Loznica)