Miloš Nikolić, gospodar nebeskog prostora

U meču protiv Čukaričkog, koji je Loznica dobila rezultatom 1:0 i eliminisala goste iz Beograda iz daljeg takmičenja u Kup- Srbije, loznički fudbaleri su igrali motivisano, hrabro, disciplinovano i odgovorno. Veliki posao završen je u odbrani iz koje su kasnije sledili brzi i ubitačni kontranapadi iz kojih je postignut jedan ali zlata vredan pogodak koji je Loznicu odveo u 1-8 finala Kup-a Srbije. Stub odbrane, kao i mnogo puta do sada bio je Miloš Nikolić, gospodar nebeskog prostora. Stameni štoper, koji je nakon ispadanja Zlatibora iz Super lige, pristupio Loznici, sa kojom je ostvario kontakt za vreme priprema Loznice na Zlatiboru, svojom igrom oduševio je navijače koji su u znatnom broju došli u Klupce i zdušno bodrili fudbalere Loznice.

“ Uradili smo veliku stvar. Ova pobeda je svakako jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba. Čukarički je bio favorit i malo ko se nadao da ga možemo baciti na pleća. Međutim, svi u klubu, od igrača, trenera i rukovodstva verovali smo da možemo obezbediti plasman u narednu rundu Kup-a Srbije. U utakmicu smo dobro ušli, sa nekoliko oštrih startova pokazali smo zube i dali do znanja gostima da im neće biti lako. Dobro smo igrali na svim delovima terena. Uspeli smo da prvi damo gol i da sigurnom igrom privedemo utakmicu kraju.

Lično volim više ovakve utakmice gde postoji veći pritisak i tenzija jer tada sam najbolje koncentrisan. Mislim da sam najbolji meč odigrao protiv Železničara iz Pančeva koji smo u Klupcima rešili u našu korist. Uvek je pritisak na zadnju liniju, tako je bilo i ovog puta.Odlično smo funkcionisali u zadnjoj liniji i na taj način, sa sigurnim Jelovcem na golu, neutralisali napade gostiju. U dosadašnjem delu prvenstva bilo je problema. Kasno smo se kompletirali ali kako je prvenstvo odmicalo, sve bolje smo se upoznavali i funkcionisali sve bolje i bolje. Siguran sam da ćemo u tom stilu nastaviti i u narednom periodu“ .