Pobeda posle loših vesti

Utakmica između Loznice i Inđije, odigrana juče popodne na stadionu Radničkog u Klupcima, bila je generalna proba gostujućeg tima pred početak nove sezone u Prvoj ligi Srbije.

Očekivalo se da će to biti i za Loznicu, ali su pred utakmicu stigle nepovoljne vesti da će se zeleno-beli, ipak, takmičiti u Srpskoj ligi. Koliko god to pokvarilo atmosferu pred meč, igrači domaćih uspeli su da nadigraju protivnika i pobede sa 1:0. Gol je pred kraj prvog poluvremena postigao Igor Petrović posle kornera koji je izveo Dragiša Komarčević.

Sam početak utakmice pripao je gostima i u prvih dvadesetak minuta oni su kontrolisali igru, ali potom su se stvari promenile i do kraja prvog poluvremena protivnici su bili izjednačeni. Iako u drugom delu meča nije bilo golova, Loznica je bila bolja i sa više želje za pobedom.

– Mi smo se nadali da će ova utakmica biti i naša generalna proba pred sezonu, ali je drugačije odlučeno tako da može da ostane samo žal. Očigledno je da smo u ovom trenutku na dobrom putu da izgledamo dobro na terenu. Naravno, ima grešaka i nedostataka koji bi morali da budu otklonjeni u narednom periodu, ali sam zadovoljan ovom proverom, dobili smo favorita za najviši plasman u Prvoj ligi. Rezultat nije bitan, bitno je ono što smo pružili na terenu, a to me je ohrabrilo. Bili smo ”stegnuti” prvih 15, 20 minuta tako da je Inđija izgledala bolje, a posle smo ušli u svoj ritam, svoju igru, bili egal i dali gol. U drugom poluvremenu smo mogli biti još bolji i postići još jedan pogodak – rekao je Aleksandar Janjić, šef stručnog štaba Loznice, za portal LN posle utakmice.

U ovom trenutku, pošto je postalo jasno da za Loznicu nema mesta u Prvoj ligi, postavlja se pitanje kako nastaviti dalje. Zeleno-beli su pripreme počeli sredinom juna, a sada je upitan i sastav tima pred početak sezone. Eventualni odlazak više igrača i dolazak novih pripreme bi praktično vratio mesec i po dana unazad, na sam početak.

– Videćemo šta ćemo u narednih nekoliko dana uraditi, pošto smo dobili informaciju kakvu smo dobili, i kako i da li možemo da zadržimo neke od igrača. Pred nama je turbulentan period. Prvo moramo da vidimo ko će da ostane sve od ovih igrača. Zaista je šteta, mnogo smo truda i energije uložiti u sve ovo i ova utakmica je pokazatelj da smo bili na dobrom putu. Moraćemo da se prestrojimo, a kako ćemo izgledati to sad samo Bog zna – kazao je Janjić pred kojim su veliki izazovi.

N. T. Lozničke novosti