PRED NASTAVAK SEZONE – Pripreme počinju 9. januara

Loznicke novosti

Fudbaleri Loznice trenutno su na odmoru, a ponovo će se okupiti 9. januara kada će trener Nebojša Nešković izvršiti prozivku. Pred Lozničanima je veliki posao – moraju se dobro spremiti za iskušenja koja ih očekuju u nastavku takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Jesenji deo nije protekao onako kako su se u klubu nadali, Loznica je završila na četrnaestom mestu sa 19 bodova. U prvom kolu nastavka putuje u Inđiju gde je očekuje duel sa istoimenom ekipom.

– Kada smo došli u klub, zatekli smo ekipu koja je bila psihološki poljuljana, a ni fizički nije bila dobro pripremljena. Prvih mesec dana proteklo je u stvaranju boljih međuljudskih odnosa među igračima i među trenerima. Upoznavali smo ekipu, a i igrači nas. Moja ideja je bila da se igra visok presing, napadački fudbal, sa mnogo trčanja, ali uvideli smo da ova ekipa trenutnio to nije mogla da radi. Jako je spora, ali i poprilično niska, što je bio problem. Šta smo onda mogli da radimo – igrali smo nisku zonu, čekali priliku iz kontranapada preko krila Ivanovića i Mićića koji su poprilično brzi igrači. To su situacije koje smo mogli da iskoristimo i bolje. Ono što smo mogli, mi smo to i sproveli. Rezultat umnogome zavisi od selekcije igrača. Na osnovu toga morate da znate kojim ćete stilom igrati. Da bismo igrali visok presing, moramo da imamo hitre igrače i u sredini i u napadu, a i zadnja linija mora da bude poprilično brza. To je nešto što bih voleo da igramo i to kroz dodatnu selekciju moramo pokušati da ostvarimo. Ja ne kažem da treba da promenimo mnogo igrača, već da se dovede četiri-pet fudbalera koji će podići nivo kvaliteta brzine i visine. Mi znamo da igramo fudbal i imamo kreativne igrače, ali treba malo da se ubrzamo – ističe Nešković, trener Lozničana.

Kaže da su dobili neke utakmice koje niko nije očekekivao, ali i da su onda vezali po tri poraza i smatra da te oscilacije u pobedama i porazima govore i o karakteru nekih igrača.

– Neki se zadovolje sa tri pobede i smatraju da ćemo lako u narednim mečevima. Igrači moraju biti “gladni” pobeda, željni dokazivanja. Mora konstantno da se radi, konstantno da se bori, da se stalno ide napred. Zadovoljan sam kako je igralo sedam-osam igrača, nekima nisam. Neki igrači mogu još da napreduju, ali ima i onih koji to ne mogu – smatra Nešković.

Uveren je u bolje igre na proleće i opstanak u ligi. Prvenstvo će biti nastavljeno 25. februara utakmicama 20. kola.

Vl.Stanimirovic