//Povratak na velika vrata Loznica – Kolubara 4:2 (video)

Povratak na velika vrata Loznica – Kolubara 4:2 (video)

Prvoligaški debi Loznice na Lagatoru uz gostovanje renomirane Kolubare, protekao je u retko viđenom meču za fudbalske sladokusce. Savladana je favorizovana Kolubara sa 4-2 uz retko viđena dva preokreta.

Utakmica je počela u početnom odmeravanju snaga, loptu su imali u posedu lazarevčani a lozničani su pod utiskom višeg stepena takmičenja i favorizovanog rivala u početku igrali dugim loptama. U 20. minutu viđen je prvi pogodak. Kapiten Spasenović je u nekoliko navrata izvodio aut u liniji gostujućeg šesnaesterca, a u jednoj gužvi lopta je došla do novajlije Vraštanovića koji sa 25 metara iskosa šalje suvi list iza leđa internacionalca Zogovića za odušvljenje na Lagatoru. Potom su lozničani pretili u nekoliko navrata iz kontri i polukontri, a gosti nisu uspevali da dođu do konkretne prilike sve do 44. minuta, kada je Lazić centrirao sa desnog boka, a Đenić stigao do lopte pre Alekse Matića koji ga je nehotice potom oborio. Sudija Manojlović neumoljivo je pokazao na najstrožu kaznu, a Bosančić je Ružića poslao u suprotan ugao za 1-1. Samo što je počelo drugo poluvreme Andreja Stojanović je pobegao lozničanima po desnom boku i sigurnom realizacijom doneo Kolubari totalni preokret za samo 4 minuta igre. Loznica potom kreće smelije ka golu Kolubare, ali je sve to delovalo jalovo do 71. minuta, kada je je Janjušević na ivici šesnaesterca proigrao Dražića a ovaj manirom prekaljenog strelca pogodio suprotne rašlje Zogovića za rezultatski egal. U 80. minutu Komarčević brzinski izvodi prekšaj sa svoje polovine terena, a iza leđa štoperskog para Kolubare, što koristi brzonogi Goran Matić i u prijemu zaobilazi i golmana Zogovića i iskosa pogađa praznu mrežu za drugi preokret na Lagatoru i opšte oduševljenje malobrojne publike u loži stadiona. U samom finišu meča ponovo je na sceni asistent Komarčević, samo je štoperima gostiju ovoga puta umakao Dražić i svojim drugim pogotkom stavio tačku na ovaj meč, kakav odavno nije viđen na Lagatoru.
Ako se po jutru dan poznaje, uprava i sportski sektor kluba su ovoga puta pogodili sa pojačanjima i prava je šteta što je ovakvom meču nije prisustvovala publika, ali se nadamo da će probirljiva loznička publika u nastavku sezone imati priliku da vidi mađioničara Vraštanovića, novog lagatorskog motorina Aleksu Matića, britkog i neumornog Janjuševića i lukovog i ekstremno preciznog Dražića. Uz njih, čini se i da i poznata imena iz predhodne sezone deluju kao potpuno novi igrači.
LOZNICA : 1. Ružić – 7, 2. M.Ilić – 7 (7. Dražić-9); 3. Spasenović – 7, 4. Bogićević – 8, 5. Stanojević – 7,5 , 8. Aleksa Matić – 8,5, 11. Komarčević 8,5, 13. Janjušević 8, 14. Bogdanović 7 (9. G.Matić – 8); 20. Vraštanović 8,5; 22. Belić 8;
KOLUBARA : 1. Zogović – 6,5; 2. Janković -7,5; 3. Rakić – 7,5; 4. A.Stojanović – 8; 7. Lazić 7 ( 7. Đokić – 7); 9, Đenić -7,5; 15. Pajović – 6; 20. Bosančić – 7 ( 8. F.Stojanović – 6); 21. M.Ilić – 6; 23. Vučetić – 8; 24. Jovanović – 7;
Gl. Sudija – Dalibor Manojlović 7,5

M.Mijatovic