Goran Matić : Pao mi teret sa leđa

Lokalni derbi u Šapcu pripao je ekipi Loznice koja je golom Gorana Matića u 60. minutu, osvojila tri boda koja je ostavljaju u trci za play off.

“ Gol je postignut iz uvežbane kombinacije koju smo dva dana pre utakmice radili na treningu. Džoni je proigrao Ilića po desnoj strani. Video sam da mu lopta beži tako da sam očekivao centaršut prema penalu. Filip Obadović je odvukao pažnju protivničkog igrača na prvu stativu tako da je ostao prazan prostor na drugoj stativi. Video sam da lopta baš tu ide. Pobegao sam protivničkom beku i glavom uputio loptu ka golu Mačve. Primetio sam kako je golman domaćih postavljen i bio sam siguran da moj šut neće odbraniti. U trenutku kada je lopta ulazila u gol osetio sam da mi je sa leđa spao ogroman teret jer je to bio moj prvi ovosezonski gol. U prošloj sezoni sam postigao 11 golova uz brojne asistencije. Gol mi je povratio samopouzdanje i siguran sam da ću dati gol i Grafičaru “ – ovako postignuti pogodak vidi njegov autor, Goran Matić.

“ Očekivao sam veoma tešku utakmicu sa Mačvom, rezultatski neizvesnu koju bi mogao jedan gol da odluči. Igrali smo strpljivo, prepustili Mačvi terensku inicijativu i čekali svoju šansu. Na sreću svih nas u klubu dočekali smo je. Imali su domaći igrači dve izgledne šanse da poravnaju rezultat ali i mi da da stavimo tačku na pobedu. Sve u svemu zasluženo smo pobedili i u Loznicu doneli tri velika boda.